Skip to content
Politică

MAE a anunțat care este starea de sănătate a românilor răniți în atentatele de la Bruxelles

Cei trei români răniţi în atentatele de la Bruxelles, internaţi în spitalele din Belgia, sunt în stare stabilă, informează Ministerul Afacerilor Externe.

„Potrivit ultimelor informaţii transmise de către Ambasada României la Bruxelles pe baza datelor primite de la autorităţile locale, în acest moment, în spitalele din Belgia se află în continuare internaţi cei trei cetăţeni români despre care MAE a informat anterior. Aceştia sunt în stare stabilă, fiind monitorizaţi permanent atât de cadrele medicale, cât şi de reprezentanţii misiunii diplomatice române şi echipa consulară mobilă, trimisă la Bruxelles din Centrala MAE”, se arată într-un comunicat remis, joi.

În ceea ce priveşte solicitările de asistenţă consulară, MAE precizează că, până în prezent, au fost recepţionate şi soluţionate aproximativ 40 de apeluri telefonice din partea cetăţenilor români, prin intermediul Call Center-ului ministerului.

Celula de criză MAE îşi continuă activitatea, fiind în legătură permanentă cu autorităţile belgiene, prin intermediul celor trei misiuni diplomatice române de la Bruxelles şi a echipei consulare mobile, în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare şi monitorizării evoluţiei situaţiei, potrivit sursei citate de Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *