Euroalegeri: MAE a finalizat expedierea materialelor către secţiile din străinătate

Sursa foto: MAE

Ministerul Afacerilor Externe anunţă joi că a finalizat expedierea materialelor necesare votării către cele 915 secţii organizate la alegerile pentru Parlamentul European, acestea constând în peste 2,5 de milioane de buletine de vot, aproape 8.500 de ştampile cu menţiunea „VOTAT”.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a finalizat miercuri, 22 mai 2024, expedierea către misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României a materialelor necesare votării, pentru distribuirea acestora către secţiile de votare care vor fi organizate în străinătate la alegerile pentru Parlamentul European din 9 iunie 2024.

Biroul electoral pentru secţiile de votare din străinătate distribuie birourilor electorale ale secţiilor de votare din străinătate, prin intermediul MAE, pe bază de proces-verbal, buletinele de vot, ştampilele de control, ştampilele cu menţiunea „VOTAT”, precum şi celelalte materiale necesare derulării procesului electoral, potrivit prevederilor art. 28 alin. (1) lit. c) din din Legea nr. 33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, republicată, cu modificările ulterioare.

”Pentru buna desfăşurare a procesului electoral din străinătate la data de 9 iunie 2024, au fost expediate 2.542.800 bucăţi buletine de vot, 8.439 bucăţi ştampile cu menţiunea „VOTAT”, 2.304.715 bucăţi timbre autocolante şi 915 ştampile de control, urmând ca acestea să fie recepţionate de misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate care, la rândul lor, le vor distribui preşedinţilor secţiilor de votare din străinătate”, precizează MAE.

În acest an, MAE organizează, prin intermediul misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare ale României în străinătate, 915 secţii de votare în străinătate la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European, mai mult decât dublu faţă de secţiile organizate la alegerile europarlamentare din 2019.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: