Skip to content
Europa

MAE anunță că mai mulți români care lucrau într-un abator din nord-vestul Germaniei au fost infectați cu coronavirus

epochtimes-romania.com

Într-un răspuns pentru PSnews.ro, Ministerul Afacerilor Externe anunță că, prin Ambasada României la Berlin, s-a autosesizat ca urmare a informațiilor referitoare la depistarea unor cazuri de infecție cu COVID-19 în rândul mai multor lucrători ai unei companii de prelucrare a cărnii din localitatea Dissen, landul german Saxonia Inferioară și a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale și pe lângă compania angajatoare pentru a verifica dacă printre persoanele infectate se regăsesc și cetățeni români.

MAE precizează că, potrivit datelor preliminare obținute de către reprezentanții ambasadei, printre persoanele confirmate cu COVID-19 care își desfășoară activitatea la această companie se regăsesc și cetățeni români. Până la acest moment, nu există date concrete cu privire la persoanele infectate, numărul total al angajaților diagnosticați cu COVID-19 urmând a fi comunicat în cursul zilelor următoare. Toate persoanele infectate suferă de o formă ușoară a bolii sau sunt asimptomatici și beneficiază de sprijinul companiei angajatoare pentru procurarea produselor necesare în această perioadă. Potrivit datelor comunicate de misiunea diplomatică, demersurile autorităților germane competente pentru investigarea și gestionarea situației sunt în curs de derulare, iar compania cooperează îndeaproape cu autoritățile locale pentru a lua toate măsurile necesare în acest context.

Totodată, MAE menționează că la nivelul Ambasadei României la Berlin nu au fost primite solicitări din partea cetățenilor români care își desfășoară activitatea la această companie.

„Ambasada României la Berlin menține legătura atât cu autoritățile locale, cât și cu reprezentanții companiei, fiind pregătită să acorde asistența consulară necesară, în limita competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile locale în contextul pandemiei de COVID-19.

În context, MAE reiterează că misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României din străinătate tratează cu prioritate orice solicitare de sprijin din partea cetățenilor români și întreprind demersuri pentru soluționarea fiecărei situații, în măsura posibilului, în contextul limitărilor impuse de pandemia de COVID-19.

De asemenea, MAE recomandă cetățenilor români care se află în străinătate și se confruntă cu situații dificile, inclusiv cazuri în care drepturile acestora nu sunt respectate, să contacteze misiunea diplomatică sau oficiul consular cel mai apropiat”, se arată în răspuns.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *