Skip to content
Europa

MAE anunță că niciun cetățean român nu a fost afectat de incidentul din orașul german Trier

Facebook/MAE
" "

Ministerul român al Afacerilor Externe (MAE) anunță că în urma incidentului care a avut loc marți după-amiază în orașul german Trier niciun cetățean român nu a avut de suferit. Consulatul General al României la Bonn nu a fost norificat de autoritățile locale cu privire la eventuale cazuri ale unor cetățeni români care să fie afectați de acest incident și nici nu au fost primite cereri de asistență consulară, transmit reprezentanții MAE printr-un comunicat.

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Bonn, s-a autosesizat ca urmare a informațiilor apărute în presa germană, cu privire la incidentul produs la data de 1 decembrie a.c, în localitatea Trier, Republica Federală Germania și a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale pentru a obține informații privind cetățenia și identitatea persoanelor afectate. MAE precizează că, până la acest moment, autoritățile locale nu au notificat reprezentanții Consulatului General cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul oficiului consular nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară în legătură cu acest incident”, au precizat reprezentanții MAE, informează b1.ro.

" "

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Bonn: +49 228 68 38 135; +49 228 68 38 211; +49 228 68 38 244; +49 228 68 38 254, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de urgență sau la numărul de telefon de urgență al consulatului: +49 (0)1735757585, mai transmite MAE.

Cel puţin patru persoane au murit, iar alte 15 au fost rănite după ce o mașină a intrat în mulțime. Mai multe fotografii care surprind momentul incidentului au fost distribuite pe rețelele de socializare. În imagini este surprins inclusiv momentul în care forțele de ordine au pus la pământ un suspect în spatele unui Range Rover, după ce aparent au lovit mașina cu propriul lor vehicul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *