Skip to content
" "
Politică

MAE, atenționare de călătorie în Bruxelles

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat într-o alertă de călătorie emisă luni că o manifestaţie sindicală naţională care va avea loc marţi, 24 mai, la Bruxelles, este de aşteptat să genereze, potrivit poliţiei belgiene, probleme de trafic „foarte importante”, potrivit agerpres.ro.

Potrivit MAE, la manifestaţie sunt aşteptate aproximativ 50.000 de persoane.

Reţeaua de transport în comun din Bruxelles şi transportul regional vor suferi perturbări importante, din cauză că un număr mare de conducători de metrou, tramvai şi autobuz sunt afiliaţi la sindicatele organizatoare ale manifestaţiei. De asemenea, vehiculele care circulă spre centura mică, prin tunelul Leopold II, nu vor putea utiliza ieşirile de la piaţa Sainctelette şi de la Porte d’Anvers, iar cele din tunelul Botanique nu vor putea ieşi la Place Rogier, până la ora 14,00„, precizează MAE.

Sursa citată menţionează că, începând cu ora 12,00, circulaţia prin tunelul de la Porte de Hal, în direcţia Midi, va fi blocată şi va fi deviată de la Rue Blaes spre bariera Saint-Gilles, circulaţia urmând a reveni la normal abia după ora 16,30, după ce toţi manifestanţii vor traversa bulevardul Midi.

Societatea Naţională a Căilor Ferate estimează că transportul feroviar nu va fi afectat de această mişcare sindicală.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *