Skip to content
Internațional

MAE, atenționare de călătorie de ultimă oră

Ziua de Constanta

Ministerul Afacerilor Externe a lansat o atenționare de călătorie pentru români, în condițiile în care în Ecuador a fost decretată stare de urgență pe întreg teritoriul național, potrivit b1.ro.

Ca urmare a eliminării subvențiilor la carburanți și a creșterii prețurilor acestora, se va desfășura o grevă națională fiind posible proteste, motiv pentru care s-au instituit restricții temporare de circulație pentru pietoni și vehicule, inclusiv pe timpul nopții (20:00 – 05:00), arată comunicatul MAE.

Totodată, din cauza protestelor din ultimele zile au fost raportate disfuncționalități ale sistemului de transport rutier și aerian pe întreg teritoriul țării. Se recomandă cetățenilor români să evite zonele blocate de protestatari.

Având în vedere că România nu dispune de reprezentare diplomatică sau consulară de carieră în Ecuador, cetăţenii români aflați pe teritoriul acestui stat sunt sfătuiţi să se adreseze Ambasadei României în Peru şi să îşi anunţe prezenţa în regiune pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Lima: +51 1 440 93 96, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de permanență al Ambasadei României la Lima: +51 989 483 013.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://lima.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte cetăţenilor români care călătoresc în străinătate că au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *