MAE, atenţionare de călătorie pentru Franţa: Posibile blocaje ale accesului în Paris şi în alte zone din ţară

INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA
Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Franceză că sindicatele care grupează majoritatea fermierilor francezi au anunţat blocaje ale accesului în capitala franceză pentru luni, 29 ianuarie 2024, începând cu ora 14:00.

Potrivit MAE, ”fermierii din departamentele Aisne, Aube, Eure, Eure-et-Loir, Ile-de-France, Marne, Nord, Oise, Pas-de-Calais, Seine-et-Marne, Seine-Maritime şi Somme intenţionează să blocheze toate axele principale spre Paris, pentru o perioadă nedeterminată”.

”La rândul lor, fermierii din departamentul Lot-et-Garonne au anunţat că intenţionează să se deplaseze cu tractoarele la aceeaşi dată, pentru a bloca piaţa de interes naţional din localitatea Rungis, de lângă Paris (departamentul Val-de-Marne)”, arată Ministerul de Externe, care precizează că în această perioadă, sunt posibile blocaje şi în alte zone din Franţa.

Cetăţenii sunt sfătuiţi să urmărească informaţiile privind traficul rutier, consultând pagina internet oficială https://www.bison-fute.gouv.fr/, disponibilă şi în versiunea mobilă: https://m.bison-fute.gouv.fr.

Ministerul Afacerilor Externe informează că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Paris: +33147052966 şi +33147052755. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie următoarele telefoane de permanenţă, în funcţie de circumscripţia consulară de reşedinţă, astfel: • Consulatul General al României la Paris: +33680713729; • Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164; • Consulatul General al României la Lyon: +33643627736; • Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet: https://paris.mae.ro, https://cgparis.mae.ro/, https://lyon.mae.ro, https://marsilia.mae.ro, https://strasbourg.mae.ro, www.mae.ro, şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: