Skip to content
Internațional

MAE, atenționare de călătorie pentru Grecia

caleaeuropeana.ro

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în această țară că Agenția de meteorologie locală a emis un cod galben pentru întreg teritoriul țării, din cauza unui câmp de aer rece provenit din zona Balcanilor, potrivit b1.ro.

Astfel, începând cu data de astăzi, 4 decembrie 2019, vor avea loc:

– intensificări importante ale vântului, precipitații mixte (inclusiv căderi însemnate de zăpadă în zonele de munte) și cantități de precipitații peste medie în zona de nord (Macedonia, Sterea, Tracia);

– intensificări ale vântului (gradul 8 pe scara Beaufort, cu viteza vântului de 70-80 km/h) în zona insulelor Ciclade și a celor din Marea Egee;

– fenomene atmosferice cu descărcări electrice intense în insula Creta, insulele Dodecanese și partea centrală a R. Elene (regiunile Epir, Sterea vest, Peloponez vest, Tesalia).

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României în Republica Elenă: +302106728879 și al oficiului consular de la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României la Atena: +306978996222 și cel al Consulatului General al României la Salonic: +306906479076.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *