MAE, atenționare de călătorie pentru Irlanda privind furtuna Betty

INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA
Sursa foto: INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Irlanda că Serviciul de meteorologie local a emis o prognoză de intensificare a vântului şi de furtună, valabilă în perioada 18 – 20 august.

Avertizarea este valabilă pentru comitatele Carlow, Kilkenny, Wexford, Wicklow, Cork, Tipperary, Waterford, unde vântul va ajunge la rafale cu viteze de 130 km/h.

Potrivit MAE, vântul poate genera valuri înalte, care pot conduce la inundaţii de coastă.

Pentru celelalte comitate este în vigoare un cod portocaliu de precipitaţii şi vânt.

Mai multe informaţii actualizate pot fi accesate pe site-ul Serviciului de Meteorologie irlandez, la adresa: https://www.met.ie/warnings.

Aeroportul Dublin nu a emis comunicate cu privire la posibile perturbări ale zborurilor. Cetăţenii români care călătoresc spre sau dinspre Irlanda pot verifica actualizările postate pe site-ul aeroportului, la adresa: https://www.dublinairport.com/latest-news.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Dublin: +35316681150; +35316674318; +35316674325, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Irlanda: +353864684351.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web https://dublin.mae.ro, www.meteoalarm.org, www.mae.ro şi reaminteşte că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: