Skip to content
Politică

MAE atenționează: grevă generală în Grecia

Principalele sindicate din sectorul public şi privat din Grecia au anunţat organizarea unei greve generale naţionale de 24 de ore pe 4 februarie, informează un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe.

Turiştii sunt avertizaţi că din acest motiv nu vor circula taximetrele, troleibuzele, trenurile urbane şi regionale, iar benzinăriile vor fi închise, potrivit agerpres.ro.

„Autobuzele nu vor circula în intervalul orar 9,00 – 21,00, iar angajaţii de la metrou, tren electric şi tramvai vor lucra doar în intervalul 10,00-15,00, mai ales pentru a facilita transportul manifestanţilor participanţi la demonstraţiile de protest. Transportatorii maritimi vor protesta începând de joi, 4 februarie 2016, ora 6,00, până sâmbătă, 6 februarie 2016, ora 6,00. În acest interval, toate navele vor rămâne ancorate în porturi. Până în prezent, sindicatele controlorilor de trafic aerian şi personalului navigant nu s-au raliat protestului”, precizează MAE.

Totodată MAE informează că fermierii eleni protestează prin ample acţiuni de blocare a drumurilor, în special în zona de nord a Greciei, atât în puncte de frontieră, cât şi pe autostrăzile interioare.

„În prezent, este blocat accesul camioanelor, în ambele sensuri de mers, în punctele de frontieră cu Bulgaria (Promachonas, Ivailovgrad şi Exohis), Turcia (Kastanion, Ormeniou şi Kipon) şi Macedonia (Evzonon). Coloanele de autocamioane în aşteptare, în unele puncte, au lungimea de aproximativ 15 km. Circulaţia autoturismelor nu a fost perturbată. Având în vedere că situaţia blocajelor de trafic este în permanentă schimbare, se recomandă şi verificarea individuală a rutelor avute în vedere de către transportatorii de mărfuri interesaţi de tranzitarea teritoriului elen”, menţionează sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *