Skip to content
Politică

MAE, avertizare de călătorie în Franța

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care călătoresc sau se află pe teritoriul Franței despre greva naţională generală anunţată pentru joi de şapte sindicate – CGT, FO, Solidaires, FSU, Unef, Unl şi Fidl de l’Ile De France – ce va duce la perturbări ale transportului public.

Vor fi perturbări ale transportului public, rutier şi feroviar, până în dimineaţa zilei de vineri, ora 8,00″, se arată în comunicatul MAE, potrivit agerpres.ro.

Detalii privind circulaţia trenurilor se pot obţine accesând link-ul http://www.sncf.com/fr/horaires-info-trafic.

De asemenea, controlorii aerieni sunt solicitaţi să intre în grevă (de către DGAC) ceea ce va duce la perturbări ale traficului aerian, fiind prevăzută anularea a 20% din zboruri de pe aeroportul Orly.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *