Skip to content
Europa

MAE: Cehia a modificat condițiile de intrare în țară, România este inclusă pe lista roșie

coronavirus INQUAM_Photos_Octav_Ganea
" "

Ministerul Afacerilor Externe precizează, într-un comunicat,  că autoritățile cehe au revizuit condițiile de intrare pe teritoriul Republicii Cehia, în contextul pandemiei de COVID-19. Noile măsuri se aplică începând cu data de 5 februarie 2021.

Astfel, persoanele care sosesc în Republica Cehia din state incluse pe listele portocalie, roșie și roșu închis (România este inclusă pe lista roșie) trebuie să prezinte, la intrarea pe teritoriul ceh, rezultatul negativ al unui test molecular PCR, efectuat cu cel mult 72 de ore anterior sosirii sau al unui test antigen, efectuat cu cel mult 24 ore anterior sosirii.

" "
" "

Accesul pe teritoriul Republicii Cehia este permis doar pentru motive întemeiate, respectiv întoarcerea la reședință, deplasarea în scop de muncă, studii, rațiuni familiale, fiind excluse călătoriile în scop turistic.

De asemenea, MAE reamintește că toate persoanele care călătoresc în acest stat trebuie să completeze, în prealabil, Formularul electronic de localizare (Public Health Passenger Locator Form) disponibil la adresa www.prijezdovyformular.cz. Toate celelalte măsuri anunțate anterior cu privire la regimul de călătorie în Republica Cehia rămân în vigoare.

Cehia a înregistrat o explozie a cazurilor de coronavirus de la sfârșitul lunii septembrie, când numărul infectărilor a crescut vertiginos. Țara, care numără puțin peste 10 milioane de locuitori, a depășit în luna februarie 1 milion de cazuri de infectări, potrivit worldometers.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *