Skip to content
Europa

MAE: Cererea autorităţilor din Belarus ca Polonia şi Lituania să îşi retragă ambasadorii nu va afecta solidaritatea UE

www.cugetliber.ro

Ministerul Afacerilor Externe a transmis că solicitarea autorităţilor din Belarus către Polonia şi Lituania pentru a-şi retrage ambasadorii nu va pune capăt crizei actuale şi nici nu va afecta solidaritatea Uniunii Europene. MAE precizează că sprijină orice decizie a UE privind situaţia din Belarus.

„Presiunile autorităţilor din Belarus ca ministere de externe din unele state membre (Polonia şi Lituania – n.r.) de a-şi retrage ambasadorii nu vor pune capă crizei actuale şi nici nu va afecta solidaritatea UE. Exprimăm sprijinirea totală a deciziilor UE asupra Belarus”, arată un mesaj duminică pe pagina de Twitter a MAE.

Şeful politicii externe a Uniunii Europene Josep Borrell a afirmat că solicitarea autorităţilor din Belarus ca Polonia şi Lituania să îşi retragă ambasadorii şi să îşi reducă semnificat reprezentările diplomatice la Minsk este neîntemeiată şi regretabilă. Oficialul european mai spune că cererea este împotriva logicii dialogului şi nu va face decât să izoleze şi mai mult autorităţile de la Minsk.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *