Skip to content
Politică

MAE de la Bucureşti le cere socoteală autorităţilor britanice după ce un magazin românesc a fost INCENDIAT

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) de la Bucureşti le cere socoteală autorităţilor britanice după ce un magazin românesc din Regatul Unit a fost incendiat.

MAE „condamnă orice formă de manifestare extremistă sau discriminatorie la adresa cetățenilor români”, potrivit unui comunicat trimis, sâmbătă, PSnews.ro.

Amintim că un magazin aparţinând unor cetăţeni români a fost incendiat în noaptea de 8 iulie in localitatea Norwich din Marea Britanie.

Ministerul Afacerilor Externe „are în atenţie acest incident izolat, care ar putea fi considerat ca având caracter discriminatoriu”, se mai arată în comunicat.

În acest sens, prin intermediul Ambasadei României la Londra, MAE a solicitat autorităţilor britanice să clarifice această situaţie şi să prevină orice intensificare a tensiunilor sau a oricăror acte ostile la adresa cetăţenilor români din Marea Britanie.

„Statul român urmăreşte să prevină, prin cooperarea cu autorităţile britanice, o eventuală escaladare a acţiunilor de intimidare la adresa cetăţenilor români şi îndeamnă cetățenii români care au cunoștință de astfel de incidente să informeze atât autorităţile britanice competente, cât şi Ambasada României la Londra.

MAE adresează, totodată, mulţumiri comunităţii  de afaceri din Norwich, care  s-a solidarizat şi a fost alături de familia de români afectată de incident”, încheie comunicatul menţionat.

1 comentariu la “MAE de la Bucureşti le cere socoteală autorităţilor britanice după ce un magazin românesc a fost INCENDIAT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *