Skip to content
Alegeri

MAE, despre succesul scrutinului din diaspora: A reuşit doar prin conjugarea eforturilor autorităţilor şi cetăţenilor

Finalizarea în bune condiţii a votului din diaspora este o dovadă ”grăitoare” a faptului că un exerciţiu civic de o asemenea amploare reuşeşte doar prin conjugarea eforturilor autorităţilor, cetăţenilor şi societăţii civile, arată un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), informează b1.ro.

Potrivit sursei citate, imediat după încheierea procesului de vot în străinătate, ministrul Afacerilor Externe a solicitat misiunilor diplomatice o evaluare a modului în care s-a desfăşurat procesul electoral pe ansamblu şi identificarea aspectelor ce ar putea fi îmbunătăţite în perspectiva viitoarelor alegeri.

Analiza rezultată va fi transmisă instituţiilor cu atribuţii în domeniul electoral, în scopul asigurării în continuare a celor mai bune condiţii de vot pentru cetăţenii români din străinătate la scrutinele viitoare„, precizează MAE.

Procesul de votare în străinătate pentru alegerea preşedintelui României s-a încheiat la 7,00, ora României, în condiţii normale, fără incidente care să afecteze desfăşurarea acestuia, informează MAE.

Organizarea în bune condiţii a acestui proces electoral în afara ţării a fost rezultatul unor eforturi umane şi logistice fără precedent, atât la nivelul misiunilor diplomatice şi consulare ale României în străinătate, cât şi la nivelul Centralei MAE, fiind organizate, în premieră, 835 de secţii de votare, procesul de vot în străinătate derulându-se, tot pentru prima dată, pe durata a trei zile„, punctează ministerul.

Pentru a gestiona în mod corespunzător acest efort, peste 85% din personalul MAE, mai ales cel din cadrul misiunilor diplomatice, consulare şi al altor reprezentanţe în exterior ale României, a fost implicat în organizarea procesului de votare, atât în pregătirea, cât şi în desfăşurarea alegerilor prezidenţiale pe durata celor trei zile aferente fiecărui tur de scrutin, indică sursa citată.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *