Skip to content
Societate

MAE, despre turiştii blocaţi pe insula Samothrakis: Autorităţile elene au confirmat că au fost reluate cursele tur- retur de pasageri şi autovehicule pe ruta insula Samothrakis

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că ţine legătura cu românii blocaţi pe insula grecească Samothrakis, iar autorităţile elene au transmis că au fost reluate cursele tur- retur de pasageri şi autovehicule pe ruta insula Samothrakis – Alexandroupolis. O echipă consulară s-a deplasat la Alexandroupolis pentru a acorda asistenţă în caz de necesitate, potrivit news.ro.

În urma demersurilor susţinute ale Ambasadei României la Atena, autorităţile elene au confirmat că în cursul acestei dimineţi au fost reluate cursele tur- retur de pasageri şi autovehicule pe ruta insula Samothrakis – Alexandroupolis. Ambasada României la Atena este în legătură cu cetăţenii românii aflaţi pe insula Samothrakis şi continuă demersurile pe lângă autorităţile locale pentru a asigura plecarea în siguranţă a tuturor turiştilor de cetăţenie română”, a transmis, miercuri, MAE.

Sursa citată a precizat că ministrul Afacerilor Externe, Ramona-Nicole Mănescu, a avut mai multe discuţii cu ambasadorul României la Atena, Lucian Fătu.

În jurul prânzului, a avut o convorbire şi cu omologul elen, Nikos Dendias, acesta oferind asigurări că autorităţile elene gestionează situaţia, iar cetăţenii români beneficiază de asistenţă pe insulă. O echipă consulară mobilă din cadrul misiunii diplomatice de la Atena/ Consulatului General al României la Salonic s-a deplasat în portul Alexandroupolis pentru a acorda asistenţă consulară, în funcţie de necesităţi”, a mai transmis MAE.

Programul de funcţionare al navelor de transport pasageri şi autovehicule, aşa cum a fost comunicat de autorităţile elene, este: Nava ZEPHIROS, pentru pasageri, cu plecare la orele 10:30, 15:30, 20:30, Nava ANAX, pentru autoturisme, cu plecare la orele 12:00, 21:00.

Sute de români sunt printre cei 1.500 de turişti blocaţi pe insula Samothrakis, din nordul Greciei, după ce feriboturile care asigurau transportul pe continent s-au stricat. Pe insulă au izbucnit şi incendii de vegetaţie, care iau amploare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *