Skip to content
Politică

MAE: Evitați sau amânați călătoriile în Mexic. Avertizare de călătorie după ce sute de români au rămas blocați pe aeroport

Facebook/MAE

Ministerul de Externe a emis o avertizare de călătorie pentru Mexic, în care face un apel la români să ia în considerare amânarea sau evitarea călătoriilor în această țară. Avertizarea vine după ce multor cetățeni români li s-a refuzat intrarea în țară, iar circa 100 dintre ei sunt în continuare blocați pe aeroportul din Cancun.

MAE îi atenționează pe cetățenii români că autoritățile mexicane au intensificat controalele la punctele de frontieră și amintește că zonele Ciudad de Mexico și Cancun sunt clasificate ca zone cu risc epidemiologic ridicat în contextul pandemiei de COVID-19. Ciudad de Mexico este considerată zonă roșie, iar Cancun, zonă portocalie.

Cu privire la Aeroportul Internațional din Cancun, autoritățile de frontieră mexicane au instituit controale mult mai stricte, întrucât zona turistică Riviera Maya (Cancun, Playa del Carmen, Tulum, Cozumel, Isla Mujeres etc.) a fost catalogată ca zonă portocalie de risc epidemiologic, se arată într-un comunicat MAE.

MAE reamintește că, în conformitate cu informațiile comunicate public de către autoritățile mexicane și disponibile pe pagina de internet a MAE, la secțiunea “Atenționări de călătorie în context COVID-19”, având în vedere măsurile adoptate pentru gestionarea pandemiei, pe Aeroportul Internațional din Ciudad de Mexico este permisă intrarea persoanelor care demonstrează, cu documente justificative, că efectuează o călătorie esențială, turismul nefiind inclus în această categorie.

Persoanelor care nu pot demonstra caracterul esențial al călătoriei le poate fi refuzată intrarea, dispunându-se returnarea în statul de domiciliu/reședință cu primul zbor disponibil”, se mai arată în comunicat.

Cetățenii români care se confruntă cu situații dificile pe teritoriul Statelor Unite Mexicane pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Ciudad de Mexico: 00 52 55 5280 0447 și 00 52 55 5280 1869, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice la Ciudad de Mexico: 00 52 55 38 833 072.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *