Skip to content
Politică

MAE german confirmă: Se pot organiza mai multe secții de vot

Scandalul secțiilor de vot din diaspora a fost unul dintre subiectele dezbătute după primul tur al alegerilor prezidențiale, acesta fiind și motivul pentru care Titus Corlățean a demisionat de la șefia Ministerului de Externe.

Ministrul german de Externe a confirmat pentru Mediafax că în situaţii excepţionale se pot organiza secţii de vot în afara ambasadelor şi consulatelor, pe baza unei cereri prealabile făcute de autorităţile statului respectiv.

„Secţiile de vot ale altor state sunt organizate în Germania, în principiu, în incita ambasadelor şi consulatelor statelor respectiv. În cazuri excepţionale, bine argumentate, există posibilitatea organizării uneia sau mai multor secţii în afara ambasadei sau consulatelor”, a declarat Ministerul german de Externe.

MAE de la Berlin afirmă că „în trecut, au existat cazuri în care s-a folosit această excepţie”.

„De exemplu în vara anului 2014 au fost organizate secţii de vot pentru alegerile prezidenţiale din Turcia în afara Ambasadei turce şi a consulatelor în mai multe oraşe germane”, a subliniat Auswärtiges Amt

3 comentarii la “MAE german confirmă: Se pot organiza mai multe secții de vot

  1. Bun, si ??? Daca legea romaneasca nu permite modificarea numarului intre cele doua tururi de alegeri, mi se rupe mie de MAE german ! Sunt tot atatea sectii cate a avut si Basescu cu pedelacii lui cand guvernau. Atunci nu-i frigea grija cum voteaza diaspora, ca vota Baconschi pentru ei. Nu am auzit nici un basist macar sa declare ca nu va contesta legalitatea alegerilor pe tema asta. Chiar daca nimeni nu ar avea incredere in ce spun ei. Eu cred ca de-abia asteapta sa se faca greseala asta.

  2. Poate asa intelege toata lumea cat de mizerabila este politica germaniei conduse de Merkel! PPE a umilit Romania, haideti sa ne luam revansa si sa-l trimitem pe neamtul asta papagal si marioneta numit Werner Iohannis la cosul de gunoi al istoriei!

    1. Pai ca sa il trimitem la gunoi, inseamna ca ar fi mai mult decat atat. Eu zic sa-l lasam acolo unde este, adica tot la gunoi. Ca asta a fost si asta va ramane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *