Skip to content
Politică

MAE, inert: lovitură de stat în Turcia, dar biroul de presă vrea solicitare scrisă! EXCLUSIV AUDIO

Este în plină desfăşurare o lovitură de stat în Turcia, dar Ministerul Afacerilor Externe (MAE) NU a emis niciun comunicat! Biroul de presă vrea SOLICITARE SCRISĂ.

CITIŢI ŞI: UPDATE Ce soartă are Erdogan. Şeful Statului Major, luat ostatic. Armata a preluat conducerea / Lovitură de stat în Turcia!

În urmă cu câteva luni, Guvernul României a trimis către redacţii contactele (e-mailuri, telefoane fixe, mobilele consilierilor, faxuri etc.) ale tuturor ministerelor, plus Cancelaria Premierului, plus Secretariatul General al Guvernului (SGG). În dreptul MAE, sunt trecute atât un număr de fix, cât şi unul de mobil, cu precizarea: „telefon de permanenţă”.

Primele ştiri despre lovitura de stat din Turcia au apărut în presa românească în jurul orei 23:00. O oră mai târziu, MAE nu emisese niciun comunicat. În consecinţă (dintr-un interes a cărui legitimitate nu mai trebuie explicată), reporterul PSnews.ro a contactat telefonic ministerul, puţin după ora 00:00 (exact pe numărul de PERMANENŢĂ), pentru a solicita un comunicat.

Redăm mai jos dialogul avut cu doamna care a răspuns la telefon:

– Alo, da?

– Sărut mâna. Vrem şi noi comunicat de la MAE pe ce se întâmplă în Turcia. Valentin Busuioc sunt, de la PSnews.

– Bună seara, bună seara. Da – am văzut… Bun: spuneţi ce… Vreţi să daţi o solicitare de presă?

– Nu-nu-nu. Un comunicat de la MAE, pentru toată presa: ce se întâmplă acolo, dacă sunt români, care e situaţia, ce măsuri ia ministerul, ce face domnul ministru… Că e o situaţie extrem de urgentă – adică e ţară membră NATO; se întâmplă o nenorocire într-o ţară membră NATO, cu graniţă cu Rusia… Adică nu e o plimbare în parc, totuşi.

– Puteţi să trimiteţi o solicitare pe presă arond… Ştiţi care este situaţia…

– Şi să aştept 30 de zile lucrătoare… Da, da, da.

– Vă rog. Mhm.

– Mulţumesc. O seară bună. La revedere.

– La fel. La revedere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *