MAE: Preşedintele Klaus Iohannis a aprobat patru propuneri de numiri în funcţia de ambasador 

Sursa: raetchi.com

Ministerul Afacerilor Externe anunţă, joi, că MAE: Preşedintele Klaus Iohannis a aprobat patru propuneri de numiri în funcţia de ambasador. Ovidiu Raeţchi, preşedintele Centrului Euro-Atlantic de Rezilienţă, urmează să meargă ca ambasador în Japonia, iar în Regatul Arabiei Saudite, Sebastian Mitrache. În Republica Portugheză a fost aprobată numirea ca ambasador a Danielei Grigore Gîtman iar pentru funcţia de ambasador în Republica Croaţia a fost aprobată numirea Danielei Mihaela Cămărăşan. Ministerul Afacerilor Externe a transmis către Comisiile de specialitate din Parlament solicitarea de audiere a celor patru ambasadori.

De asemenea, va fi demarată procedura de solicitare a agrementului statului acreditar, conform Convenţiei de la Viena cu privire la relaţiile diplomatice din 1961.

”În stabilirea propunerilor de numiri în funcţia de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României s-au avut în vedere criterii stricte de profesionalism. Competenţele, pregătirea şi experienţa în domeniul relaţiilor internaţionale, precum şi abilităţile personale au reprezentat elementele esenţiale în formularea acestor nominalizări. Persoanele propuse sunt în marea majoritate diplomaţi de carieră, cu o bogată experienţă profesională şi care cunosc specificul postului în care ar urma să-şi desfăşoare mandatul, având toate premisele să asigure reprezentarea României în plan internaţional la cele mai înalte standarde”, subliniază ministerul.

Ulterior audierilor în comisiile de specialitate din Parlamentul României şi obţinerii avizului acestora, respectiv ulterior primirii agrementului din partea statului acreditar, Preşedintele României va semna decretele de acreditare şi scrisorile de acreditare.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL