MAE: Punctul de frontieră Rafah a rămas închis pentru tranzitul persoanelor, pe întreg parcursul zilei de astăzi

INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA
Sursa foto: INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) afirmă că punctul de frontieră Rafah a rămas închis vineri, astfel că evacuarea românilor din Fâşia Gaza se va face după redeschiderea acestuia.

”În continuarea informaţiilor referitoare la demersurile de evacuare din Fâşia Gaza a cetăţenilor români şi membrilor de familie, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, la acest moment, potrivit informaţiilor din teren, punctul de frontieră Rafah a rămas închis pentru tranzitul persoanelor, pe întreg parcursul zilei de astăzi. Astfel, evacuarea grupului sus-menţionat va fi posibilă după redeschiderea punctului de trecere Rafah pentru tranzitul persoanelor”, a transmis, vineri, MAE.

Potrivit sursei citate, Oficiul de Reprezentare al României la Ramallah rămâne în contact permanent cu cetăţenii români şi membrii de familie care au solicitat evacuarea din Fâşia Gaza. De asemenea, în cursul zilei de vineri, o a treia echipă consulară mobilă din cadrul Unităţii de Reacţie Rapidă a Celulei de Criză MAE s-a deplasat la Cairo, în vederea sprijinirii demersurilor specifice în teren.

De asemenea, Celula de Criză Interinstituţională, prin intermediul misiunilor diplomatice ale României la Cairo şi Tel Aviv, continuă dialogul cu autorităţile egiptene şi israeliene până la finalizarea operaţiunilor.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: