Skip to content
Societate

MAE recomandă prundență românilor ce vor să călătorească în Grecia. A fost emis COD ROSU de furtună

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenţionare de călătorie pentru Grecia, unde marţi este Cod roşu de furtuni puternice, vânt şi căderi de grindină în regiunile Attica, Peloponez şi Evia. De asemenea, alte regiuni se află sub Cod portocaliu de vreme nefavorabilă.

MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Serviciul de Meteorologie a emis, pentru marţi, cod roşu de vreme nefavorabilă, respectiv furtuni puternice, vânt şi căderi de grindină, în Attica, Peloponez şi Evia.

De asemenea, a fost emis un cod portocaliu de vreme nefavorabilă pentru următoarele zone: Creta, Insulele Ciclade, Insulele Ionice, Estul Greciei Centrale şi Insulele Dodecaneze.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +30 210 6728879 şi +30 210 6744544, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefoanele de permanenţă ale Ambasadei României în Republica Elenă: +30 6978996222 şi Consulatului General al României la Salonic: +306906479076.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http:/salonic.mae.ro şi www.mae.ro şi reaminteşte că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *