MAE reia recomandarea adresată cetăţenilor români de a evita orice călătorie în Israel, Palestina, Liban şi Iran

Sursa foto: MAE

Ministerul de Externe reia recomandarea adresată cetăţenilor români de a evita orice călătorie în Israel, Palestina, Liban şi Iran, iar românii aflaţi în aceste zone sunt îndemnaţi să manifeste precauţie.

”În contextul evoluţiilor de securitate din regiune, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) reaminteşte recomandarea adresată cetăţenilor români de a evita orice călătorie în Statul Israel, Palestina, Republica Libaneză şi Republica Islamică Iran”, arată MAE, vineri seară.

Detalii cu privire la avertismentele de călătorie pentru aceste state sunt disponibile pe pagina de internet a MAE.

”MAE recomandă cetăţenilor români care se află pe teritoriile acestor state să manifeste precauţie, să se informeze din surse oficiale cu privire la evoluţiile de securitate şi să respecte cu stricteţe eventualele recomandări/instrucţiuni ale autorităţilor locale”, transmite ministerul.

În cazul în care se confruntă cu o situaţie de urgenţă, cetăţenii români au la dispoziţie următoarele date de contact ale misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare ale României în aceste state:

– pentru statul Israel: +972 54 564 3279 (Ambasada României la Tel Aviv) sau +972 543 998 038 (Consulatul General al României la Haifa);

– pentru Palestina: +970 59 201 3761;

– pentru Republica Libaneză: +961 76 775 503;

– pentru Republica Islamică Iran: +98 21 7764 7570.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: