Skip to content
Politică

MAE respinge ferm orice poziţionare a lui Andrei Marga care preia, încurajează şi propagă narativele Rusiei

Ministerul Afacerilor Externe consideră că declaraţiile făcute de Andrei Marga în spaţiul public cu privire la războiul de agresiune al Rusiei contra Ucrainei şi efectele acestuia sunt inacceptabile.

„Aceste declaraţii sunt în flagrantă contradicţie cu poziţia oficială a României faţă de agresiunea ilegală, nejustificată şi neprovocată a Rusiei împotriva Ucrainei, precum şi cu principiile fundamentale de drept internaţional care guvernează relaţiile internaţionale în prezent”, arată comunicatul de presă al Ministerului de Externe.

De asemenea, MAE precizează că respinge ferm poziţionarea lui Andrei Marga, care preia, încurajează şi propagă narativele maligne emise de Rusia.

MAE reiterează susţinerea sa fermă pentru suveranitatea şi integritatea teritorială ale Ucrainei, în graniţele sale recunoscute la nivel internaţional, conform sursei citate.

Andrei Marga, fost ministru de Externe şi al Educaţiei şi fost rector al Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, a declarat în timpul unei conferinţe desfăşurate vineri la Alba Iulia, că Ucraina se află în ”frontiere nefireşti” şi trebuie să cedeze teritorii Rusiei, Ungariei, Poloniei şi României.

Declaraţiile lui Marga au fost preluate şi de presa ucraineană, care aminteşte de statutul acestuia de fost informator al securităţii şi menţionează în cheie ironică statutul acestui de diplomat şi politolog.

Duminică, Marga a revenit cu un drept la replică, reluând afirmaţiile şi subliniind că acestea „corespund adevărului istoric”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *