Skip to content
Politică

MAE rupe tăcerea după rechemarea ambasadorului palestinian: Mai mult decât oricând!

www.dcnews.ro

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a reacționat joi, după ce ambasadorul palestinian de la București a fost rechemat de către autoritățile de la Ramallah.

CITIȚI ȘI PRIMELE VICTIME DIN SCANDALUL AMBASADEI. MUTAREA DEVASTATOARE A PALESTINEI

" "

Concret, MAE susține că „uzanțele diplomatice prevăd posibilitatea chemării unui ambasador pentru consultări”, menționând totodată că în acest moment este nevoie de un dialog susținut și de întărirea relațiilor diplomatice, pentru adoptarea unei abordări constructive în ceea ce privește problema israeliano-palestiniană, conform unui comunicat remis redacției PSnews.ro.

De asemenea, Ministerul de Externe atrage atenția că trebuie evitată orice acțiune care ar putea să compromită procesul de pace.

Redăm mai jos comunicatul integral al MAE:

„Ministerul Afacerilor Externe a luat notă de decizia autorităților de la Ramallah de a-și chema pentru consultări ambasadorul de la București. Ministerul Afacerilor Externe precizează că uzanțele diplomatice prevăd posibilitatea chemării unui ambasador pentru consultări. MAE menționează că, la acest moment, este nevoie mai mult decât oricând de un dialog politic susținut, inclusiv prin intermediul reprezentanțelor diplomatice, și de intensificarea contactelor diplomatice, în sprijinul unei abordări constructive în ceea ce privește problematica israeliano-palestiniană. MAE subliniază necesitatea evitării oricăror acțiuni care ar putea să compromită procesul de pace. Totodată, MAE reiterează poziția principială a României privind soluția existenței celor două state, Israel și Palestina, care să conviețuiască în pace și securitate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *