MAE salută aderarea României la spaţiul Schengen prin eliminarea controalelor la frontierele aeriene şi maritime

Sursa foto: Wikimedia Commons

Ministerul Afacerilor Externe salută aderarea României la spaţiul de liberă circulaţie, prin aplicarea integrală, începând de duminică, 31 martie 2024, a acquis-ului Schengen şi respectiv prin eliminarea controalelor la frontierele aeriene şi maritime. Misiunile diplomatice şi consulare ale României eliberează de deuminică vize uniforme de scurtă durată – vize Schengen. ”Rămânem motivaţi să obţinem, cât mai curând, şi o decizie privind eliminarea controalelor şi la frontierele terestre”, afirmă ministrul Luminiţa Odobescu.

”Data de astăzi reprezintă un moment deosebit de important în parcursul României ca stat membru UE, în contextul în care cetăţenii români se alătură celorlalţi cetăţeni europeni în accesarea facilităţilor oferite de apartenenţa la spaţiul de liberă circulaţie. Acesta este un pilon fundamental al construcţiei europene, cu rol major în facilitarea schimburilor economice şi comerciale, în stimularea turismului, a schimburilor academice şi a legăturilor inter-umane, generând astfel prosperitate pentru toţi cetăţenii Uniunii.

De asemenea, începând de astăzi, misiunile diplomatice şi consulare ale României eliberează vize uniforme de scurtă durată – vize Schengen, ceea ce va contribui la  dezvoltarea schimburilor comerciale, investiţionale şi turistice cu state terţe”, transmite MAE.

Ministrul de Externe Luminiţa Odobescu a calificat momentul drept unul de bucurie anunţând totodată că vor continua eforturile pentru eliminarea controalelor ăi la frontierele terestre.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL