Skip to content
Politică

MAE și Ambasada SUA n-au lăsat fără răspuns gestul lui Klemm

hotnews.ro

Minsiterul Afacerilor Externe (MAE) și Ambasada SUA la București nu au lăsat fără răspuns gestul lui Hans Klemm, reprezentantul Statelor Unite ale Americii în România.

MAE a precizat miercuri că a transmis partenerilor americani în cadrul unei discuţii să ia în considerare „posibilitatea existenţei unor sensibilităţi”, după publicarea unei fotografii cu ambasadorul Hans Klemm şi steagul secuiesc, scrie Mediafax.

„Asemenea vizite (în teritoriu – n.r.) presupun inclusiv necesitatea înţelegerii şi luării în considerare a posibilităţii existenţei unor sensibilităţi. Am transmis aceste considerente partenerilor noştri americani în cadrul unei discuţii cu Ambasada SUA la Bucureşti”, potrivit unui punct de vedere al MAE.

CITIȚI ȘI: Meleșcanu decriptează cazul ambasadorului SUA lângă steagul secuiesc EXCLUSIV

De asemenea, ministerul afirmă că vizita ambasadorului în teritoriu se înscrie în atribuţiile curente ale ambasadelor de documentare la faţa locului cu privire la realităţile din statul de reşedinţă şi de a avea un dialog cu autorităţile locale.

„Suntem convinşi că asemenea vizite generează o reprezentare adecvată a realităţilor din România în ceea ce priveşte drepturile de care se bucură persoanele aparţinând minorităţilor naţionale şi modelul de interculturalitate promovat de România, care corespunde întru totul standardelor în materie”, mai arată sursa citată.

„Ambasadorul Hans Klemm este ambasadorul Statelor Unite în întreaga Românie. El călătoreşte periodic prin ţară, întâlnindu-se cu diferite grupuri din toate zonele societăţii româneşti”, a precizat Ambasada SUA la solicitarea agenției citate.

De asemenea, Ambasada SUA a menţionat că Statele Unite, în calitate de aliat şi partener strategic al României SUA, „sprijină şi aplaudă democraţia din România şi eforturile României de a-şi consolida instituţiile democratice prin participarea deplină şi egală a tuturor segmentelor societăţii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *