MAE: Un grup de români aflat pe Aeroporul din Dubai a revenit în ţară cu o cursă aeriană operată din Abu Dhabi

INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA
Sursa foto: INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat, joi, că un grup de români aflat pe Aeroporul din Dubai, afectat de condiţiile meteorologie nefavorabile, a revenit în ţară cu o cursă aeriană operată din Abu Dhabi. Cel de-al doilea grup de cetăţeni români de pe aeroport şi un al treilea grup, care a cerut ajutorul Consulatului de la Dubai, au fost îndrumate spre cazare până la găsirea unei soluţii de întoarcere. De asemenea, se caută soluţii pentru cetăţenii români aflaţi individual acolo. Cursele aeriene ar urma să fie reluate joi.

Ministerul Afacerilor Externe a informat, joi, că reprezentanţii Consulatului General al României la Dubai sunt în legătură permanentă cu cetăţenii români care au semnalat dificultăţi în reprogramarea zborurilor de pe aeroportul din Dubai, în contextul condiţiilor meteo nefavorabile.

”Unul dintre cele două grupuri de cetăţeni români care şi-au semnalat iniţial prezenţa în Aeroportul Internaţional Dubai a revenit în ţară, prin intermediul unei curse care a operat din Abu Dhabi. Compania aeriană a asigurat deplasarea cetăţenilor români din Dubai la Abu Dhabi. Cel de-al doilea grup de cetăţeni români a fost sprijinit de către agenţia de turism în vederea cazării până la identificarea unei soluţii pentru revenirea acestora pe teritoriul României, prin intermediul curselor aeriene, după reluarea acestora”, a transmis MAE.

De asemenea, un al treilea grup de cetăţeni români care a solicitat sprijin consular Consulatului General al României la Dubai a fost sprijinit în vederea cazării până la revenirea pe teritoriul României.

În plus, reprezentanţii Consulatului General la Dubai, în coordonare cu Centrala MAE, au în atenţie situaţiile individuale ale cetăţenilor români aflaţi în Aeroportul Dubai şi intervin în continuare pentru identificarea de soluţii pentru revenirea acestora pe teritoriul României, prin intermediul curselor aeriene. Consulatul General va continua să ofere asistenţă cetăţenilor români până la revenirea acestora pe teritoriul României.

Potrivit informaţiilor puse la dispoziţie de reprezentanţii aeroportului şi ai companiilor aeriene, cursele aeriene ar urma să fie reluate parcursul acestei zile, au precizat reprezentanţii ministerului.

MAE reiterează recomandarea adresată cetăţenilor români de a acorda atenţie şi de a respecta instrucţiunile autorităţilor emirateze pentru evitarea eventualelor riscuri generate de situaţia cu caracter excepţional existentă pe plan local. Potrivit informaţiilor obţinute de la autorităţile emirateze, este preconizată o ameliorare a stării vremii, în continuare fiind întreprinse demersuri pentru reoperaţionalizarea pistelor Aeroportului Internaţional Dubai.

Consulatul General al României la Dubai menţine dialogul cu autorităţile emirateze şi cu cetăţenii români, acordând asistenţă consulară, conform competenţelor.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: