Skip to content
Politică

Mafia italiană, lovituri de proporţii în România. Lideri ai CAMORRA şi COSA NOSTRA, prinşi

Este alertă maximă în România, din cauza mafioţilor italieni. În ţara noastră, interlopii periculoşi şi-au dezvoltat deja afaceri paravan pentru activitatea mafiei din peninsulă. Capii organizaţiilor Camorra sau Cosa Nostra au fost găsiţi în România, conducând din umbră afaceri de sute de milioane de euro. Mai mult, în ţara noastră a fost descoperită şi o fabrică de bani falşi, care era condusă de membri ai Camorrei. 14 milioane de euro, în bancnote falsificate, au fost descoperiţi de anchetatori în timpul percheziţiilor.

Una dintre mişcările mafiei italiene de pe teritoriul ţarii a fost cu groapa de gunoi de la Glina. Cea mai mare din Europa de Est, groapa a fost folosită drept paravan, spun anchetatorii, pentru a spăla peste 300 de milioane de euro, informează romaniatv.net.

Doi bărbaţi, administratori ai societăţii din spatele gropii de gunoi, au fost extrădaţi deja în Italia în baza unor mandate europene de arestare. Cei doi sunt acuzaţi de procurori că ar fi sprijinit organizaţia Cosa Nostra.

Un alt caz de răsunet în care au fost implicaţi lideri ai mafioţilor italieni a fost fabrica de bani falşi din Oradea. Procurorii DIICOT au fost cei care au descins peste cei care răspundeau de această afacere. S-au descoperit 14 milioane de euro, falşi, care urmau să ajungă în Italia.

Când au simţit că anchetatorii sunt pe urmele lor, suspecţii au încercat să ardă bancnotele false. În total, poliţiştii au descoperit 90.000 de euro care au ars, conform sursei citate.

Trei persoane au fost arestate preventiv în acest caz.

Un lider al organizaţiei Camorra, Vicenzo Cesarano, a fost găsit în judeţul Călăraşi, trăind liber după ce în Italia ar fi cerut taxe de protecţie agricultorilor din Napoli. Cesarano, în vârstă de 65 de ani, era pe lista celor mai periculoşi 100 de infractori din lume. El a fost dus sub pază militară pe Aeroportul Otopeni, de unde a fost extrădat în Italia.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *