Magazinele ANAF au vândut anul trecut de 1 milion de lei. Marfa confiscată poate avea discounturi și de 75%

Sursa foto: Unsplash

Pandemia și vidul legislativ ce au persistat în perioada 2020-2023 au închis temporar, pe perioade diferite, o parte dintre cele opt magazine unde ANAF își valorifică marfa confiscată. Anul trecut însă activitățile de comerț ale instituției și-au revenit. Direcția operativă de valorificare bunuri confiscate a vândut în 2023 și primele trei luni ale acestui an în valoare de aproximativ 1,4 milioane de lei prin șapte magazine.

Anul trecut și în primele trei luni ale acestui an, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (A.N.A.F.), respectiv Direcția operativă de valorificare bunuri confiscate (D.O.V.B.C.) din cadrul Direcţiei generale executări silite cazuri speciale (D.G.E.S.C.S.), a vândut mărfuri confiscate în valoare de 1,39 de milioane de lei, din care puțin peste 1 milion de lei în 2023, au declarat pentru Economica reprezentanții instituției.

Fiscul are acum șapte magazine proprii cu o suprafaţă cuprinsă între de 30 mp și 220 mp unde vinde confecții și încălțăminte aparatură/bunuri de uz casnic, echipamente și accesorii auto, articole de marochinărie, papetărie, jucării, alte bunuri la prețuri în general mai mici decât prețul pieței.

Spre exemplu, bunurile nevalorificate în termen pot avea reduceri de până la 75% din prețul inițial stabilit de o comisie de evaluare care își desfășoara activitatea conform legii ( O.G. 14/2007).

În general, atât prețurile de evaluare cât și reducerile de preț, sunt stabilite de comisia de evaluare ținându-se cont atât de cantitatea și calitatea bunurilor, cât și de prețurile practicate pe piață. Preţul rezultat se corectează, după caz, în funcţie de criterii precum gradul de uzură fizică şi morală a bunurilor respective, utilitatea bunurilor pentru potenţialii cumpărători – în cazul bunurilor utilizabile ca materii prime în procesul tehnologic, evaluarea se poate face la preţurile cu ridicata practicate în zonă; cantitatea (volumul) bunurilor respective – în cazul loturilor mari de bunuri, se pot utiliza preţurile cu ridicata practicate în zonă.

Din punct de vedere al valorii vânzărilor lunare efectuate,  primele trei magazine deținute de către A.N.A.F., cu o medie a încasărilor de 20.886 pe lună, sunt cel din București, cu vânzări în 2023 de 390.020 de lei, magazinul din Galați (297.889 de lei) și unitatea din Brașov (191.432 de lei).

Magazinele ANAF sunt situate după cum urmează:

  1. S.V.B.B. nr. 1 – situat în București, str. Măriuca nr. 14, Sector 4;
  2. S.T.V.B. nr. 2 – situat în Galați, str. Brăilei nr. 33, jud. Galați;
  3. S.T.V.B. nr. 3 – situat în Târgovişte, str. Calea Domnească, nr. 166, jud. Dâmboviţa;
  4. S.T.V.B. nr. 4 – situat în Târgu Jiu, str. Siret nr. 6, jud. Gorj;
  5. S.T.V.B. nr. 5 – situat în Timișoara, str. Gheorghe Lazar nr. 9B, jud. Timiș;
  6. S.T.V.B. nr. 6 – situat în Sibiu, str. Calea Dumbrăvii nr. 17, jud. Sibiu;
  7. S.T.V.B. nr. 7 – situat în Brașov, bld. Alexandru Vlahuţă nr. 59, jud. Brașov.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: