Skip to content
Economie

Magazinul Bucur Obor a fost vândut. Pentru ce sumă s-a realizat tranzacția

Inquam Photos/Octav Ganea

Magazinul Bucur Obor, unul dintre cele mai cunoscute centre comerciale din România, a fost vândut. Spațiul dat în folosință în anul 1975, pe vremea lui Nicolae Ceaușescu, a fost de-a lungul timpului un punct comercial important al Bucureștiului, localizat aproape de Piața Obor.

Bucur Obor a fost vândut unei entități private. Mai precis, este vorba despre un dezvoltator imobiliar din zona premium. Tranzacția s-a încheiat în schimbul sumei de 65 de milioane de lei, adică aproximativ 13 milioane de euro, informează Adevărul.

Magazinul Obor, localizat într-una dintre cele mai aglomerate zone din București

Dezvoltatorul imobiliar este autohton și deține ansambluri de locuințe și birouri. Inițial, compania a cumpărat 54,4% din capitalul social al celebrului magazin, pentru 13 milioane de euro, la un preț de 8,9 lei/acțiune, iar tranzacția a fost încheiată în februarie 2022, ca urmare a autorizării de către Consiliul Concurenţei din România.

Magazinul Bucur Obor găzduiește magazine de haine, obiecte de papetărie, electronice, produse de curățenie, suplimente alimentare și multe altele, de la mici afaceri de familie, până la mari comercianți.

Suprafața închiriabilă este de aproximativ 26.000 de mp, structurată pe trei niveluri. Aproximativ 100.000 de persoane tranzitează zilnic celebra zonă din Sectorul 2, în care se află magazinul, potrivit site-ului oficial.

În anii ’80 ai perioadei Nicolae Ceaușescu, sute de mii de oameni au stat la cozile imense de la Bucur Obor, pentru a primi raționalizat produse alimentare.

Compania Bucur Obor S.A. a fost listată la Bursa de Valori București în iulie 1997.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *