Maghiarii își fac cumpărăturile în România

alimente
Sursă foto:freepick

Mâncarea scumpă din Ungaria îi determină pe maghiari să își facă cumpărăturile din România. Oamenii se organizează în grupuri de Facebook și conduc uneori și câteva ore pentru a ajunge să cumpere alimente și carburant la prețuri mai mici de la noi, potrivit europafm.

Femomenul a fost scos la iveală de un reportaj semnat de jurnaliștii Transtelex. Situația este din ce în ce mai răspândită printre cetățenii maghiari.

Unele parcări ale supermarketurilor în apropierea graniței dintre cele două țări au uneori parcate mai multe mașini cu numere de Ungaria decât cu plăcuțe de înmatriculare românești, după cum afirmă paznicul unui magazin.

Un cetățean maghiar susține că în Ungaria plătește pentru un litru de benzină 585 de forinți, adică 7 lei și 70 de bani, în timp ce la noi plătește aproximativ 500.

Alți oameni au spus că un kilogram de zahăr în țara noastră este 400 de forinți, în timp ce la ei costă 450, adică aproximativ 6 lei.

În Ungaria s-a format și o pagină de Facebook care îndrumă oamenii către localități din România unde pot cumpăra alimente mai ieftine.

S-a ajuns în această situație după ce Guvernul Victor Orban a impus plafonări de prețuri pentru mai multe produse, inclusiv benzina, care însă au dus la un efect invers: penurie și scumpiri.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: