Skip to content
Video

Magistrala de metrou Drumul Taberei. Primarul Gabriel Mutu, anunț crucial EXCLUSIV

După cum ați văzut deja, redacția PSnews.ro a început seria de interviuri cu primarii bucureșteni, unde le facem acestora bilanțul după 14 luni de guvernare locală – atât în fiecare sector în parte, cât și la nivelul Capitalei.

Al treilea edil care a răspuns invitației PSnews.ro este Gabriel Mutu, ales în iunie 2016 în fruntea Sectorului 6.

În cadrul interviului, primarul Gabriel Mutu a vorbit despre una dintre cele mai stringente probleme ale Sectorului 6, cea a ambuteiajelor, în special din zonele Militari și Cotroceni.

”La nivelul Sectorului 6, încă din toamna anului trecut, am început implementarea unui sistem inteligent de monitorizare și de semaforizare pe Bulevardul Iuliu Maniu, pentru că problema cea mai mare o avem pe acest bulevard. S-a simțit o îmbunătățire a fluidizării traficului pe Bulevardul Iuliu Maniu în sensul că dacă înainte stăteam o oră în trafic, acum stăm undeva la 35 de minute. Categoric nu este suficient, trebuie să facem mult mai multe. Oamenii trebuie să înțeleagă că cel mai util pentru noi este să utilizăm mijloacele de transport în comun și să lăsăm mașinile personale în parcările special amenajate. Vă spun sincer, dacă vom continua în această logică, în 6 luni-1 an de zile, nu vom mai putea circula în București ”, ne-a dezvăluit social-democratul Gabriel Mutu.

Mai mult, întrebat de către Marinela Angheluș ce măsuri a adoptat pentru fluidizarea traficului în aria lucrărilor de la metrou, PSD-istul Gabriel Mutu a susținut că are promisiuni din partea conducerii Metrorex că o mare parte din traficul suprateran va fi deschis în acest an.

”Din păcate, acolo este o problemă destul de complexă. Pe de o parte, tot ceea ce înseamnă traficul suprateran nu ține de Primăria Sectorului 6, este o problemă care ține de Primăria Capitalei și de Metrorex. Din prima zi a mandatului meu, am considerat că este o problemă extrem de importantă pentru mine și în același timp este și o problemă care îmi doresc din tot sufletul să o rezolv cât mai repede. Am avut destul de multe întâlniri și cu directorul Metrorex pe această temă, am făcut vizite în teritoriu, săptămânal merg să mă asigur că lucrările evoluează. Am promisiuni venite din partea conducerii Metrorex că o mare parte din traficul suprateran va fi deschis în acest an. Nu cred că vom putea deschide tot traficul pe bulevardul Drumul Taberei în acest an, dar o mare parte din el da.”, a continuat primarul Gabriel Mutu.

Nu în ultimul rând, chestionat în legătură cu termenul de finalizarea lucrărilor la metroul din Drumul Taberei, edilul a precizat că:

”Pentru partea supraterană, cel mai probabil jumătatea anului viitor, iar pentru lucrările din subteran, eu am fost și am vizitat când am avut ocazia și am constatat că în proporție destul de mare lucrările sunt finalizate, cred că inclusiv pe partea de subteran ar putea fi finalizate cel puțin până la finele anului viitor”, a conchis acesta.

Puteți urmări secvența în intervalul 00:00-10:08:

1 comentariu la “Magistrala de metrou Drumul Taberei. Primarul Gabriel Mutu, anunț crucial EXCLUSIV

  1. PARCA BULEVARDELE SUNT AL PRIM.GEN.?…
    ATUNCI RADETUL AL CUI O FI CA VINDE NUMAI APA RECE?…
    AM UITAT CA PRIM.GEN. E CU CATEDRALA…..POATE AJUNGEM MAI REPEDE PE LUMEA CEALALTA…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *