Skip to content
Politică

Magistraţii de la Tribunalul Brăila au renunţat la protest şi au reluat toate procesele

alba24.ro

Judecătorii de la Tribunalul Brăila au decis să suspende protestele la care au aderat încă de luna trecută, în semn de revoltă faţă de eliminarea pensiilor de serviciu.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de Biroul de presă al Tribunalului Brăila, decizia de a renunţa la suspendarea activităţii, ca formă de protest, a avut la bază, în primul rând, intersesele justiţiabililor.

„Adunarea Generală a Judecătorilor reiterează dezacordul cu privire la adoptarea legii privind abrogarea pensiilor de serviciu ale judecătorilor, în şedinţa extraordinară a Camerei Deputaţilor din data de 28.01.2020, deoarece aceasta încalcă statutul constituţional al judecătorilor, precum şi independenţa justiţiei. Având în vedere sesizarea Curţii Constituţionale de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu privire la neconstituţionalitatea legii adoptate, Adunarea Generală a Judecătorilor Tribunalului Brăila a decis  suspendarea formelor de protest,  adoptate prin Hotarârea nr. 1, în data de 21.01.2020. Decizia de a renunţa la suspendarea activităţii, ca formă de protest, a avut la bază, în primul rând interesele justiţiabililor, astfel încât, începând din data de 04 februarie 2020, din respect pentru aceştia, vor fi soluţionate toate cauzele, indiferent de urgenţa lor. În plus, Adunarea Generală a Judecătorilor înţelege să nu continue protestul prin  suspendarea activităţii, pentru a nu se crea nicio aparentă formă de presiune asupra Curţii Constituţionale”, se arată în comunicat.

Judecătorii de la Tribunalul Brăila îşi suspendaseră activitatea şi judecau doar a cauzele urgente, din data de 22 ianuarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *