Skip to content
Societate

MAI: 2.382 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România

Inquam Photos / Silviu Filip

De la începerea conflictului din Ucraina, 2.382 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România, aceştia beneficiind de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională, a informat sâmbătă MAI.

Pe întreaga perioadă a procedurii, solicitanţii de azil pot beneficia de cazare în centrele Inspectoratului General pentru Imigrări, dacă doresc acest lucru, precum şi de măsuri de asistenţă materială, financiară, medicală, consiliere psihologică şi juridică de specialitate, acces la piaţa forţei de muncă şi activităţi de adaptare culturală. Complementar, pot beneficia de suportul organizaţiilor internaţionale şi neguvernamentale care îşi desfăşoară activitatea în domeniul migraţiei., se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Afacerilor Interne, potrivit Agerpres.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale IGI este de 59,9%.

În ceea ce priveşte traficul prin punctele de trecere a frontierei, în data de 4 martie 85.847 de persoane, dintre care 28.235 de cetăţeni ucraineni, au intrat în ţară, iar 106.330 de persoane, dintre care 22.813 cetăţeni ucraineni, au părăsit teritoriul României. Totodată, 23.159 de mijloace de transport au trecut frontiera pe sensul de intrare şi 26.875 pe sensul de ieşire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *