Skip to content
Alegeri

MAI: 29 de sesizări, 5 posibile fapte penale și amenzi în valoare de 15.000 de lei în ziua votului

timponline.ro

Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), a declarat că, până la ora 12:00, au fost înregistrate 29 de sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral şi s-au aplicat 6 sancţiuni. De asemenea, au fost sesizate cinci posibile fapte penale.

MAI: Au fost înregistrate 29 de sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral

Au fost înregistrate 29 de sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral. Ca urmare a verificărilor efectuate până la acest moment, 10 sesizări nu se confirmă. Până la această oră, au fost aplicate 6 sancţiuni contravenţionale dintre care amenzi în valoare de 15.000 de lei şi 2 avertismente scrise.  Au fost sesizate şi 5 fapte de natură penală”, a afirmat Monica Dajbog.

Totodată, purtătorul de cuvânt al MAI a prezentat şi câteva exemple, citate de News.ro.

Astfel, în Dâmboviţa a fost înregistrată o sesizare cu privire la o posibilă infracţiune de corupere a alegătorilor cu alimente, în caz făcându-se verificări, iar în Maramureş, poliţiştii cercetează un bărbat care s-a prezentat pentru a vota, deşi şi-a pierdut cetăţenia română în urmă cu 25 de ani şi nu mai avea drept de vot.

Totodată, poliţiştii din judeţul Brăila au fost sesizaţi de către primarul unei localităţi cu privire la faptul că un bărbat ar transporta persoane într-o altă localitate pentru a vota pe listele suplimentare, oferindu-le bani în acest sens. În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de corupere a alegătorilor.

Pe de altă parte, poliţiştii argeşeni au fost sesizaţi prin 112 despre faptul că un viceprimar transportă, cu autoturismul, oameni la vot. La faţa locului au constatat însă că cele semnalate nu se confirmă, întrucât cel în cauză transporta 2 persoane, care îi erau şi rude, cu dificultăţi locomotorii, la solicitarea acestora, fără a le influenţa opţiunea de vot.

În municipiul Bucureşti, mai mulţi cetăţeni au reclamat că în apropierea localului de vot este parcat un autoturism care are afişată sigla unui partid politic. A fost trimisă grupa operativă la faţa locului, pentru efectuarea de verificări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *