Skip to content
Societate

MAI: 7.900 de fapte contravenţionale, constatate în a doua zi a anului

Inquam Photos/Octav Ganea

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog, a anunţat că, în ultimele 24 de ore, forţele de ordine au gestionat 4.000 de sesizări, majoritatea primite prin 112. 7.900 de fapte contravenţionale au fost constatate în a doua zi a anului şi au fost reţinute 437 de permise de conducere şi 101 certificate de înmatriculare.

Echipajele de ordine publică au gestionat aproape 4.000 de sesizări, majoritatea primite prin 112.În urma acţiunilor desfăşurate de structurile MAI, au fost constatate aproximativ 7.900 de fapte contravenţionale. De asemenea, poliţiştii au început cercetările cu privire la 621 de posibile infracţiuni.

Referitor la infracţiunile comise cu violenţă, precizez că în cursul zilei de ieri nu a fost săvârşită nicio infracţiune de tâlhărie faţă de anul trecut când pe 2 ianuarie au fost comise patru. În urma activităţilor de investigaţii, poliţiştii au prins în flagrant 114 autori de infracţiuni. De asemenea, au fost depistate 10 persoane date în urmărire naţională sau internaţională”, a anunţat, duminică, Monica Dajbog.

Potrivit acesteia, pentru a preveni accidentele grave, efectivele de poliţie rutieră au fost prezente mai ales pe drumurile pe care se înregistrează de obicei probleme. În ultimele 24 de ore, au fost reţinute 437 de permise de conducere şi 101 certificate de înmatriculare.

În cea de a doua zi a Anului, angajaţii MAI, alături de poliţişti locali şi reprezentanţi ai altor instituţii, au continuat acţiunile de verificare a respectării măsurilor preventive dispuse de autorităţi în actualul context epidemiologic. S-au verificat peste 64.000 de persoane, 3.300 de operatori economici şi 144 operatori transport persoane, precum şi aproximativ 7.500 de obiective de interes, dintre care 2.623 de unităţi de alimentaţie.

Au fost sancţionate peste 3.300 de persoane pentru că nu purtau masca de protecţie, 582 pentru că nu au respectat restricţiile de circulaţie, iar 26 pentru că au încălcat măsurile privind carantina sau izolarea. Valoarea totală a amenzilor depăşeşte suma de 718.000 lei. De asemenea, a fost întocmit un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *