Skip to content
Siguranța cetățeanului

MAI a anunţat câte persoane au fost prinse, în ultimele 24 de ore, în timp de comiteau infracţiuni

Facebook

Aproximativ 130 de persoane au fost prinse de poliţişti, în ultimele 24 de ore, în timp ce comiteau infracţiuni, a informat, sâmbătă, Ministerul Afacerilor Interne.

Potrivit unui comunicat al MAI, structurile ministerului au intervenit la 4.225 evenimente, dintre care 2.285 circumscrise menţinerii ordinii publice, iar 1.940 situaţii de urgenţă, în special pentru acordarea primului ajutor medical, notează Agerpres.

În ceea ce priveşte infracţionalitatea şi siguranţa rutieră, sursa citată precizează că la nivelul structurilor de poliţie, în ultimele 24 de ore, au fost sesizate 720 de posibile infracţiuni, dintre care peste 21% au fost sesizate din oficiu.

În urma misiunilor derulate, poliţiştii au prins în flagrant 129 de autori de infracţiuni, care au săvârşit 122 de fapte penale, şi au depistat 27 persoane urmărite naţional sau internaţional„, menţionează MAI.

În urma activităţilor investigative şi de documentare a activităţii infracţionale a unor persoane bănuite de comiterea de fapte penale, au fost identificaţi 42 autori în 39 dosare penale cu autor necunoscut, aflate în evidenţă.

Totodată, efectivele de jandarmi au prins în flagrant 25 de autori de infracţiuni care au săvârşit 24 fapte penale.

Pentru îndeplinirea obiectivului de menţinere a siguranţei pe drumurile publice, au fost desfăşurate acţiuni pentru prevenirea accidentelor grave de circulaţie, astfel fiind reţinute 638 de permise de conducere şi 250 de certificate de înmatriculare pentru diferite abateri comise la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Pentru abaterile de natură contravenţională constatate de efectivele de poliţişti şi jandarmi, în cadrul misiunile desfăşurate, sursa citată arată că au fost aplicate peste 9.500 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 3 milioane de lei.

De asemenea, joi, angajaţii IGSU au efectuat 155 de controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă, fiind identificate 37 obiective care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu. Efectivele Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au aplicat 659 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 99.200 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *