Skip to content
Coronavirus

MAI analizează împreună cu Ministerul Sănătăţii mai multe variante de acţiune pentru testarea populației

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat, joi seară, că România a crescut constant capacitatea de testare şi acţiunile viitoare sunt gândite împreună cu Ministerul Sănătăţii, în funcţie de evoluţia pandemiei. Întrebat de ce nu se face o testare pe scară largă şi se optează pentru carantinarea persoanelor, Vela a spus că aceste decizii ţin şi de stocurile existente şi de capacitatea de a găsi teste sigure, omologate, care să nu aibă o doză mare de aproximare, informează news.ro.

Marcel Vela a fost întrebat, joi, într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, de ce nu se face o testare pe scară largă şi se optează pentru carantinarea persoanelor şi a răspuns: ”Se analizează împreună cu Ministerul Sănătăţii mai multe variante de acţiune, în funcţie de cum va evolua situaţia. Dacă urmărim evoluţia testărilor de la începutul pandemie şi până în prezent putem remarca faptul că România a crescut foarte multă numărul acestor teste”.

Vela a precizat că ”sunt mai mulţi factori care converg către o decizie”.

”Depinde de stocurile care există, de capacitatea de aprovizionare cu testeomologate de autorităţi, care să permită o testare sigură şi rapidă, pentru că testele rapide, dacă au o doză de aproximare destul de mare – dacă 100%, 30% sunt aproximative – se poate întâmpla următorul lucru: cineva care este pozitiv să fie declarat negativ şi el să stea foarte relaxat cu familia, dar, fiind pozitiv, va infecta  pe toţi cei dragi. Sau, varianta B, în care cineva este negativ şi este testat pe rezultat pozitiv şi duce în extrema cealaltă, omul fiind sănătos să îl bagi în carantină sau să îl pui să respecte câteva reguli ca şi cum ar fi pozitiv”, a mai spus Vela.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *