Skip to content
Siguranța cetățeanului

MAI: Aproximativ 9.300 de restaurante şi terase, verificate. Ce sancțiuni au fost date

tripadvisor.com

În ultimele 24 de ore, peste 16.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI), alături de reprezentanţi ai altor instituţii, au verificat aproximativ 9.300 de restaurante, terase şi fastfood-uri, precum şi 78.875 de persoane pentru verificarea măsurilor luate în contextul pandemiei de coronavirus.

Mai exact, potrivit unui comunicat de presă, angajații Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, împreună cu autoritățile locale, au verificat, 4.442 de operatori economici, 172 de operatori de transport persoane, aproximativ 9.300 de locații obiective de interes, inclusiv 3.609 de restaurante, terase sau fastfood-uri, precum și 78.875 de persoane.

Ca urmare a acestor verificări au fost aplicate 6.348 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.474.240 lei.

„Principalele abateri constatate au fost nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea, nepurtarea măștii de protecție sau nerespectarea distanțării fizice, situații în care au fost aplicate 5.333 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1.029.640 de lei”, conform sursei.

Totodată, au fost aplicate 1.008 sancțiuni, în valoare de 441.100 de lei pentru nerespectarea de către agenții economici, instituții publice sau persoane fizice a măsurilor privind organizarea ori participarea la evenimente publice sau private, transportul de persoane, organizarea programului de lucru ori nerespectarea restricțiilor privind deplasarea/libera circulație a persoanelor.

De asemenea, au fost întocmite 2 dosare penale, în care sunt cercetate 7 persoane, pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

La acțiunile de control au participat efective MAI care au beneficiat de sprijinul polițiștilor locali și al angajaților de la ANSVSA, ANPC, Ministerul Sănătății, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.

În ceea ce privește linia telefonică TEL VERDE au fost primite opt apeluri telefonice dintre care unul s-a confirmat, care au fost direcționate pentru verificări la nivelul municipiului București și a trei județe. Măsuri de acest fel, având ca scop protejarea sănătății cetățenilor vor continua și în perioada următoare”, se arată în comunicat.

MAI reamintește că respectarea măsurilor luate de autorități pentru prevenirea și combaterea răspândirii COVID-19 precum și o conduită socială responsabilă sunt condiții esențiale pentru limitarea răspândirii acestui virus.

„Dintre recomandările autorităților în acest sens amintim: evitarea zonelor aglomerate, a contactului direct cu alte persoane, evitarea atingerii suprafețelor care sunt atinse în mod frecvent și de alte persoane, evitarea călătoriilor cu mijloace de transport în comun aglomerate, păstrarea distanței de cel puțin 1,5 metri față de alte persoane”, potrivit documentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *