Skip to content
Politică

Mai are România vreo șansă să intre în zona euro? Iohannis, deranjat de debandada internă

jurnalmm.ro

Mai are România vreo șansă să intre în zona euro? Vedeți mai jos ce a declarat vineri președintele Klaus Iohannis pe această temă, oficialul arătându-se deranjat de debandada internă.

După participarea la ședința Consiliului European, demnitarul a fost confruntat de către un jurnalist cu faptul că premierul Viorica Dăncilă a propus formarea unei comisii care să pregătească trecerea la moneda unică europeană. Concret: întrebat dacă 2024 este un orizont realist de timp, având în vedere deprecierea leului, Klaus Iohannis a făcut apel la o „voință politică guvernamentală”. Totodată, politicianul a amintit că a mai existat un comitet sub coordonarea BNR, dând de înțeles că acesta nu a avut niciun rezultat.

„Deci, în acest moment, și temporar, am ieșit din marja de conformare, dar lucrurile se pot corecta, dacă se dorește politic, și aici este nevoie de o voință politică guvernamentală, nota bene.

Față de acel comitet, nu vreau să sun sceptic, dar noi am avut deja un comitet, doar că el a fost sub coordonarea BNR. Acum vom avea un comitet sub coordonarea Guvernului. Pot să vă spun că eu nu o să fac un comitet sub coordonarea Administrației Prezidențiale. În esență, dacă toate aceste comiții și comitete se adună într-un forum serios și se începe o discuție aplicată, cu niște măsuri concrete – că aici este vorba de lucruri concrete, nu de povești -, atunci, sigur, se poate anvizaja 2024”, a afirmat Iohannis, potrivit transcriptului trimis de către Administrația Prezidențială redacției PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *