Skip to content
Politică

Mai au vreo șansă irigațiile în agricultură? Virgil Popescu vine cu soluții

Vicepreședintele PNL Virgil Popescu atrage atenția că actualul sistem de irigații este învechit și ineficient.

Potrivit unui comunicat de presă remis redacției PSnews, liberalul subliniază că este momentul ca țara noastră să investească în agricultură, începând cu modernizarea și extinderea sistemului de irigații.

„Agricultura a suferit foarte mult în ultimii ani din cauza lipsei de investiții. Vedem peste tot în țară teritorii întregi care au fost afectate de secetă, iar acest lucru diminuează atât nivelul de trai al cetățenilor, cât și bugetul statului.

În anul 2015, România a fost nevoită să ofere despăgubiri acelor fermieri care au avut recoltele afectate de secetă. Din cauza secetei, statul român a pierdut sute de milioane de euro. Guvernul PSD a preferat să piardă bani decât să investească în sistemele de irigații, care ar putea să ajute agricultura prin diminuarea fenomenului de secetă.

Actualul sistem de irigații este învechit și ineficient, fiind prea mic ca să acopere întreaga suprafață agricolă. Evident că niciodată pesediștii nu au vorbit despre aceste probleme, ci s-au lăudat doar cu cifre care au existat doar pe hârtie.

Este momentul ca România să investească în agricultură și trebuie să înceapă cu modernizarea și extinderea sistemului de irigații, deoarece și anul acesta seceta va afecta România. Și 2016 va fi un alt an în care statul român pierde sute de milioane de euro. Guvernul preferă să plătească și să piardă decât să investească și să aibă profit”, a spus Virgil Popescu.

În acest sens, acesta a afirmat că PNL va face toate demersurile necesare pentru ca  Programul de Țară să fie inclus și Agenda Națională a Infrastructurii.

„Tocmai de aceea Partidul Național Liberal va depune tot efortul ca în Programul de Țară să fie inclusă și Agenda Națională a Infrastructurii. Propunerea noastră este ca sistemul de irigații să fie inclus, alături de sistemul rutier și feroviar, pe această Agendă Națională a Infrastructurii pentru că el reprezintă un sistem critic, o investiție majoră pentru economia românească. De asemenea, președintele Iohannis a promulgat luna această legea prin care vor fi alocate 1,015 miliarde de euro pentru irigaţii până în 2020.

Nu mai putem să plătim pentru secetă când ea poate fi evitată cu sisteme de irigații performante! Sper ca actualul Guvern să înțeleagă această problemă și să ia măsuri în cel mai scurt timp”, a arătat vicepreședintele PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *