Mai candidează Firea la Capitală?: „E neplăcut pentru un candidat cu șanse să nu știe sigur ce se întâmplă la alegeri”

Gabriela Firea
Sursă foto: Facebook / Gabriela Firea

A renunțat Gabriela Firea la statutul de „candidat la candidatură” pentru Primăria Capitalei? Invitat în emisiunea Puterea Știrilor, Dan Cristian Popescu, deputat PSD și fost viceprimar al Sectorului 2, a declarat că un astfel de anunț nu a fost făcut în PSD și a precizat că decizia privind candidatul la Primăria Capitalei se va lua în coaliția de guvernare PNL-PSD.

Totodată, Dan Cristian Popescu a ținut să sublinieze faptul că Gabriela Firea „este cel mai important candidat pe care îl are PSD astăzi pentru Primăria Capitalei”.

„E neplăcut pentru un candidat cu șanse să nu știe sigur ce se întâmplă la alegeri”

„Din câte știu eu, Gabriela Firea nu a renunțat la candidatură. Sigur, e neplăcut pentru un candidat cu șanse să nu știe sigur ce se întâmplă la alegeri. Adică să fie candidat la candidatură. Și probabil că da, poți să ai momente în care să spui: <<Domnule, ok, puneți pe altcineva, nu e problemă>>>. Dar oricum întorci sondajele. Doamna Firea este cel mai important candidat pe care îl are PSD astăzi pentru Primăria Capitalei. Mai departe, sigur, decizia va fi una în coaliție. Va fi o decizie care va implica și Partidul Național Liberal. Din ce înțeleg, se vorbește de candidaturi comune în unele orașe, inclusiv în București. Și atunci te uiți mai mult decât la membri partidului, rămâne de văzut dacă va fi un candidat mai bine plasat decât doamna Firea”, a declarat Dan Cristian Popescu, deputat PSD și fost viceprimar al Sectorului 2.

Florentin Pandele anunță că Gabriela Firea nu va mai candida la Primăria Capitalei

În prezent, cu 4 luni înainte de alegerile locale, alianța PSD-PNL nu are un candidat pentru Primăria Generală a Municipiului Bucureștii. Miercuri, la conferința comună legată de comasare, presa a încercat să afle de la cei doi lideri, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, dacă Gabriela Firea (PSD) sau Sebastian Burduja (PNL) mai sunt în cărți pentru Capitală.

Însă, nici premierul, și nici liderul Senatului, nu au făcut vreo nominalizare, lăsând să se înțeleagă că decizia este departe de a fi luată.

Între timp, tăcerea de la vârful noii alianțe PSD-PNL ar avea un răspuns. Într-o apariție televizată avută joi, 22 februarie, edilul din Voluntari, Florentin Pandele, dezvăluie că soția sa, Gabriela Firea, nu va mai candida pentru postul de primar general al Municipiului București.

”Soția mea nu va mai fi candidat la Primăria Capitalei. Eu mă simt extraordinar de bine că va avea timp să se ocupe de copii. În ultimele sondaje reale are peste 32%. Azi va fi un alt candidat”, a spus Florentin Pandele la un post de știri, notează Antena 3.

 

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL