Skip to content
Opinii & Analize

Mai e bunăstarea românilor o prioritate pentru clasa politică românească?

" "

Mai reprezintă bunăstarea românilor o prioritate pentru clasa politică românească? Deși avem cea mai creștere economică din Europa, buzunarele românilor sunt, pe zi ce trece, din ce în ce mai ciuruite, și din nefericire, grija zilei de mâine a devenit pentru tot mai mulți un simbol național.

”Dar am mărit salariile, sunt pensii mai mari!”, vor răspunde guvernanții (asta în timp ce doamna Dăncilă va căuta pagina de pe care să citească cifrele cu pricina). Păi dragii mei, degeaba ați mărit salariile dacă traiul este mai scump. Știți vorba aia cu ”ce iei pe mere, dai pe pere”? Descrie cel mai bine situația în care milioane de români se află astăzi.

" "
" "

Aşa-zisele majorări salariale intrate în vigoare sunt departe de a acoperi cheltuielile pentru un trai decent, mai ales când vine vorba despre cheltuieli absolut necesare, cum ar fi alimentele, plata utilităţilor şi, dacă mai rămâne ceva, şi câteva articole de îmbrăcăminte sau încălţăminte.

Doamna premier Viorica Dăncilă a uitat să ne spună, luni, la prezentarea bilanțului celor 6 luni de guvernare, câteva chestiuni de-a dreptul esențiale:

– abandonul școlar rămâne în continuare o problemă majoră a României. Unde nu mai pui că potrivit celor mai recente date publicate de Raportul Băncii Mondiale pentru Dezvoltare Globală, România ocupă ultimul loc în Uniunea Europeană la capitolul în care se discută despre capacitatea elevilor de a rezolva probleme complexe: doar 2% pot citi și înțelege texte complicate și numai 3,3% sunt în stare să rezolve probleme cu un grad mai ridicat de complexitate la matematică!

România rămâne în continuare țara din care au migrat cei mai mulți oameni, după Siria. Vorbim, deci, despre acei români care care nu se duc sa muncească cu gândul de a reveni vreodată, ci își iau definitiv adio de la România.

țara noastră își păstrează în continuare titulatura de ”țara autostrăzilor inexistente”.  Știu că pare ireal, dar da, deși premierul a menţionat doar proiecte – trei autostrăzi şi un aeroport în sudul Bucureştiului, n-a vorbit însă de vreun kilometru de şosea rapidă dat în folosinţă în timpul guvernării sale. De ce? Simplu: nu există!

de când e PSD la putere preţul combustibilului a crescut cu un sfert faţă de ianuarie 2017. Și nu o spun eu, nici Tăriceanu (dânsul oricum nu vede scumpirile la carburanți): ultimele date publicate de Oil Bulletin (la 21 mai), arată că preţul mediu al benzinei de 95 era de 5,72 lei pe litru, iar al motorinei standard de 5,83 de lei pe litru. Spre comparaţie, la 14 mai, conform aceleiaşi surse, benzina costa, în medie, 5,58 lei litrul, iar motorina 5,67 lei pe litru.

unul din patru medici români a plecat să lucreze în străinătate

România este de cinci luni ţara cu cea mai mare inflaţie anuală din UE

– indicele ROBOR, cel pe baza căruia se stabilesc ratele la bancă, era 2,05% la începutul lui ianuarie 2018. Joi a urcat la 3,43%, adică a crescut cu 67% față de începutul anului 2018

Toate astea (și sunt doar câteva dintre problemele cu care milioane de români dau nas în nas zilnic), par să nu sensibilizeze în niciun fel clasa politică românească, angrenată în bătălii politice interne. Din păcate, și de o parte și de cealaltă parte a spectrului politic, discursul pare tras la indigo, parlamentarii și guvernanții se pierd în teme false, ignorând scopul pentru teoretic au fost trimiși în posturi: interesele electoratului. Mai reprezintă bunăstarea românilor o prioritate pentru clasa politică românească?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *