Skip to content
Politică

Mai e puțin până la ziua cea mare: CCIR va premia pe 9 noiembrie cei mai performanți afaceriști

ziuaconstanta.ro

Mai este puțin până la ziua cea mare: Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) va premia pe 9 noiembrie cei mai performanți afaceriști autohtoni.

Este vorba despre Gala Topul Național al Firmelor (TNF), aflată deja la cea de-a XXIV-a ediție, potrivit unui comunicat al CCIR trimis marți PSnews.ro.

Ca pondere, în ediția a XXIV-a a clasamentului TNF, cele mai semnificative domenii sunt industria și serviciile, urmate de comerț însă, după cifra de afaceri, comerțul are o pondere de 41,8% din cifra totală de afaceri a companiilor, urmat de industrie și servicii. Cele 12377 din Topul Național al Firmelor 2017 companii însumează un total de cifră de afaceri de aproape 150 mld Euro, un profit din exploatare de circa 12, 5 mld Euro și 1.346.664 de salariați.

În funcție de profit, cele mai profitabile companii sunt în domeniul industrie, cu un profit de 39,6% din profitul total și o pondere a profitului de 9% din cifra de afaceri a companiilor din industrie.  Conform Topului Național al Firmelor, 2017,  numărul de salariați a crescut cu 6,9% față de cifrele din clasamentul din anul anterior (1,34 milioane).

CCIR va premia joi 9 noiembrie 2017, cei mai performanți oameni de afaceri din România, în cadrul Galei Topului Național al Firmelor, ediția a XXIV-a, la Centrul Expozițional Romexpo.

Rezultatele deosebite consemnate în Topul Național al Firmelor, ediția 2017, se vor regăsi în catalogul tipărit și în versiunea electronică care va pune la dispoziția celor interesați toate firmele clasate pe primele 10 locuri.

La realizarea clasamentului Topul Național al Firmelor 2017 au fost analizate 651.051 de bilanţuri financiar-contabile ale companiilor active în România. Dintre acestea, 186.568 de bilanțuri au intrat în competiția pentru primele 10 poziții în clasamentul național, în conformitate cu metodologia de realizare a topurilor de firme implementată de Camerele de Comerț în toate judeţele ţării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *