Skip to content
București

Mai-mai să-mbătrânim așteptând: Firea ÎN SFÂRȘIT a inaugurat Pasajul Sudului

BUCURESTIUL.ro

Mai aveam puțin și îmbătrâneam așteptând: primarul general al Capitalei Gabriela Firea ÎN SFÂRȘIT a inaugurat Pasajul Piața Sudului din București, cu o întârziere de trei luni de la ultima amânare.

Edilul PSD a tăiat panglica duminică la ora 12:00. Pasajul a fost închis în ultimele zile, pe timpul nopţii, pentru finalizarea tapetării pereţilor cu tablă şi realizarea iluminatului public, transmite Adevărul.ro.

Pasajul de la Piaţa Sudului a fost deschis parţial circulaţiei pe 28 aprilie, traficul desfăşurându-se pe o singură bandă pe sens. Acesta este unul dintre cele opt proiecte pentru care municipalitatea a obţinut finanţare europeană şi care trebuia finalizat până în decembrie 2015. Având în vedere că lucrările nu au fost încheiate la termenul stabilit, cu o săptămână înainte de sfârşitul lui 2015, Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a aprobat prelungirea acestui proiect, alături de alte şase, precum şi alocarea unor sume de la bugetul local în acest sens.

Deşi primarul interimar Răzvan Sava (înaintașul Gabrielei Firea) s-a declarat în mai multe rânduri optimist în ce priveşte finalizarea lucrărilor până pe 30 iunie 2016, acestea nu au fost încheiate în perioada în care el s-a aflat la conducerea PMB. Pe 21 octombrie, Gabriela Firea anunţa că, dacă noile planuri vor fi respectate, pasajul ar urma să fie finalizat „în nu mai mult de cinci-șase luni”, scria atunci Gândul.info.

La sfârşitul lunii martie, Firea sublinia că este decisă să rezilieze contractul cu constructorul pasajului, Asocierea Astaldi SPA — Euroconstruct Trading 98 SRL — RCV Global Group SRL, dacă acesta nu-i transmite în termen de zece zile un grafic accelerat al lucrărilor şi un termen „fix” de finalizare a acestora. Ulterior, primarul general aprecia ca „inacceptabil” termenul de 30 octombrie avansat de constructor, adăugând că 15 iulie ar fi o dată „rezonabilă”.

Pasajul Rutier Piaţa Sudului este o lucrare care asigură fluidizarea traficului pe direcţia inelului principal şi pe arterele adiacente inelului median al municipiului Bucureşti şi presupune realizarea unui pasaj subteran pe direcţia Calea Văcăreşti — str. Niţu Vasile, cu câte două benzi de circulaţie pe sens, a patru pasaje pietonale, refacerea liniei de tramvai, lucrări de modernizare a carosabilului, a utilităţilor etc. Valoarea totală a contractului a fost de 127 de milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *