Skip to content
Societate

MAI: Material lemnos în valoare de aproape 800.000 de lei, confiscat de poliţişti; 51 de infracţiuni constatate

Facebook/Cronica Romana

Poliţiştii, jandarmii şi poliţiştii de frontieră au derulat o acţiune de protejare a fondului forestier, în urma căreia au constatat 51 de infracţiuni şi au fost aplicate 2.910 sancţiuni contravenţionale, fiind confiscaţi peste 2.500 de metri cubi de material lemnos, în valoare de aproape 800 de mii de lei.

Ieri, la nivel naţional, efectivele Poliţiei, Jandarmeriei şi ale Poliţiei de Frontieră au derulat o acţiune de amploare, în baza Planului de acţiune Scutul Pădurii, pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale din domeniul silvic„, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

Ea a precizat că, în colaborare cu specialişti din cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, angajaţii Ministerului Afacerilor Interne au verificat circulaţia materialului lemnos în peste 1.500 de filtre rutiere şi 380 de activităţi specifice de control pe linia prelucrării, depozitării şi valorificării materialului lemnos.

De la începutul anului, angajaţii MAI au efectuat peste 25.000 de controale pentru verificarea legalităţii provenienţei, prelucrării, depozitării şi valorificării lemnului, precum şi pentru verificarea legalităţii transportului materialului lemnos.

Au fost verificate mai mult de 6.700 de exploatări forestiere, instalaţii de debitat, depozite, târguri, pieţe, oboare sau ocoale silvice şi au fost oprite în trafic, pentru control, aproape 53.000 de vehicule. Pentru neregulile constatate în domeniul silvic au fost înregistrate 4.295 de dosare penale în care sunt cercetate 946 de persoane„, a mai spus Dajbog.

De asemenea au fost aplicate 8.200 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 13,2 milioane de lei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *