Mai mult de jumătate dintre americani cred că Trump a apelat la metode ilegale pentru a rămâne în funcție

Donald Trump
Sursa foto: NEWS4JAX.COM

Mai mult de jumătate dintre americani chestionați sunt de acord că fostul președinte Donald Trump a încercat să rămână în funcție prin mijloace ilegale, indică un sondaj realizat recent de CBS News/YouGov, relatează Bloomberg.

În sondajul publicat duminică, 51% dintre cei chestionați au declarat că sunt de părere că Trump a încercat să rămână în funcție prin mijloace ilegale, în timp ce 29% consideră că eforturile sale au fost legale. Restul de 20% au răspuns că în opinia lor scopul lui Trump nu a fost păstrarea mandatului după alegerile din 2020.

Sondajul reprezintă o evaluare timpurie a modului în care potențialii alegători absorb cele mai recente acuzații penale împotriva lui Trump și evidențiază diferențele partizane puternice din SUA. Trump a fost pus sub acuzare la 1 august pentru fraudă împotriva SUA, obstrucționarea procedurilor oficiale și încercarea de a refuza dreptul alegătorilor de a vota și de a le fi numărate voturile. El a pledat nevinovat.

Aproximativ 82% dintre democrații intervievați au spus că acuzațiile și anchetele împotriva fostului președinte „apără democrația”, în timp ce 86% dintre republicani le consideră un efort menit să pună piedici campaniei electorale a lui Trump în vederea alegerilor din 2024.

Doar aproximativ o treime dintre republicanii chestionați au fost de acord că Joe Biden este câștigătorul legitim al alegerilor din 2020, în timp ce 97% dintre democrați și 63% dintre independenți sunt de părere că actualul președinte american l-a învins pe Trump. Sondajul a fost realizat în perioada 2-4 august pe un eșantion de 2.145 de rezidenți americani și a avut o marjă de eroare de plus sau minus 2,9 puncte procentuale.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL