Skip to content
Galați Știri locale

Mai multe localităţi din judeţul Galaţi, fără apă, din cauza problemelor în alimentarea cu electricitate

news.ro

Mai multe localităţi din judeţul Galaţi nu sunt alimentate cu apă, joi, din cauza vântului puternic care a făcut ca gospodăriile de apă să rămână fără curent electric pentru a putea distribui apa către populaţie.

Potrivit reprezentanţilor Societăţii Apă-Canal Galaţi, nu sunt alimentate cu apă localităţile Cuca, Umbrăreşti, Barcea, Drăgăneşti, Sat Smârdan, din cauză că gospodăriile de apă nu au energie electrică.

„În cursul nopţii de 05.02.2020 spre 06.02.2020 au fost 4 căderi de tensiune pe frontul de captare Vadu Roşca, 3 căderi de tensiune pe frontul de captare Salcia Lieşti, avem în continuare lipsa tensiune pe frontul 1 de captare Salcia Lieşti. La staţia de pompare apă Şerbeşti am înregistrat 17 căderi de tensiune. De asemenea, am înregistrat filări/căderi de tensiune la toate obiectivele din judeţ (foraje, gospodării de apă, staţii de epurare şi de pompare apă uzată), însă, acolo unde am avut rezerve de apă şi a fost tehnic posibil, am procedat la montarea de generatoare pentru suplinirea temporară a lipsei energiei electrice, pentru a putea asigura alimentarea cu apă potabilă a consumatorilor”, precizează Apă-Canal Galaţi.

Echipele societăţii au fost mobilizate în teren pentru verificarea punctelor vulnerabile şi pentru a lua măsuri de remediere imediată a oricăror probleme apărute.

De asemenea, cel puţin 15 localităţi din judeţ sunt nealimentate cu curent electric, joi.

Din cauza rafalelor puternice de vânt, autorităţile au dispus închiderea cursurilor în 14 şcoli din judeţul Galaţi, potrivit news.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *