Skip to content
Prahova Știri locale

Mai multe persoane, amendate cu câte 5.000 de lei în urma scandalului izbucnit într-un cartier din Ploieşti

news.ro

Mai multe persoane au fost amendate cu câte 5.000 de lei în urma conflictului izbucnit, luni seară, într-un cartier din Ploieşti, după ce copiii a două familii s-au certat. Scandalul a fost aplanat de forţele de intervenţie după ce au fost trase două focuri de armă în plan vertical.

Potrivit Poliţiei Judeţene Prahova, conflictul a izbucnit, luni seară, în cartierul Mimiu din municipiul Ploieşti, fiind implicate mai multe persoane care au aruncat cu pietre, distrugând trei autoturisme parcate şi incendiind unul din acestea.

Acolo au fost trimise mai multe patrule de siguranţă publică, luptători SAS, jandarmi, militari şi poliţişti locali care au intervenit pentru încetarea conflictului. Pentru dispersarea celor implicaţi a fost folosit armamentul din dotare, fiind  trase două focuri de armă în plan vertical, scrie News.ro.

Totodată, a fost solicitat şi un echipaj ISU pentru lichidarea incendiului.

În urma conflictului, nicio persoană nu a necesitat transportul la spital.

Din cercetări s-a stabilit faptul că incidentul s-ar fi produs în urma unor discuţii purtate în contradictoriu între copiii a două familii care locuiesc în zonă, restul fiind rude ale acestora care au ieşit în stradă şi au asistat la conflict„, arată sursa citată.

În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru tulburarea a ordinii şi liniştii publice, distrugere, distrugere din culpă şi lovire sau alte violenţe, cercetările fiind continuate în vederea dispunerii de măsuri legale în consecinţă din punct de vedere penal.

De asemenea, cei implicaţi în conflict au fost sanctionaţi contravenţional pentru încalcarea Ordonanţei Militare nr. 3  cu amendă în valoare de 5.000 lei fiecare, verificările fiind continuate marţi pentru identificarea şi sancţionarea celor prezenţi în stradă, pentru încălcarea actului normativ menţionat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *